1-3 dages levering

Fri fragt over 400 kr.

1-3 dages levering
Fri fragt over 400 kr.
Afhent & returner i butik

Afhent og returner i butik

Liv Interior

Liv Interior er et dansk, bæredygtigt firma eget af Tina Mirza og hendes mand Asad, som primært bruger gammelt tøj, plastic og planter til at producere bæredygtige tæpper, puder og plaider.
Basismaterialet på Liv Interiors udendørs tæpper er polyethylenterephtalat, som udvindes fra genbrugte plastflasker. Der er op til 750 PET -flasker i et tæppe på 140 x 200 cm. Flaskerne bliver renset og skåret i stykker, før materialet smeltes, så der skabes såkaldte flakes. De bliver herefter lavet om til tråde. Et fint garn, som vævere kan væve tæpperne af med en speciel teknik, så strukturen kommer til at minde om uld. Derudover UV-behandles tæpperne så farverne holder, også hvis tæpperne ligger udenfor i solen.
Ud over plastic anvender Liv Interior også planten Jute, som er et meget slidstærkt naturmateriale og er en utrolig hurtigvoksende plante i Asien, som kræver meget få ressourcer for at vokse. De færdige produkter af Jute minder om hessian, bare lidt blødere og meget mindre 70'er agtige. Liv Interior laver også tæpper af genbrugstøj. Der findes kæmpe overskudslagre af tøj, som godhjertede mennesker i Vesten sender til ulande, men som aldrig finder en ny ejer. Det sendes til Indien, hvor det genbruges til for eksempel tæpper. Helt konkret håndsorteres tøjet i farver, hvor man prøver at ramme samme nuancer af rød i en bunke og gul i en anden. Herefter er der nogle, der fjerne lynlåse, knapper osv., og til sidst omdannes det til fibre, man kan lave tæpper af.
Liv Interior handler grundlæggende om en passion for design, bæredygtighed og ædelt håndværk.
< >
< >